2015. március 5., csütörtök

A mindennapok szépsége

Te ébredtél már úgy, hogy semmi kedved nem volt kimászni az ágyból, mert úgy érezted, semmi értelme felkelni, és végigcsinálni ezt az unalmas napot is? Én sajnos nagyon gyakran ébredek így, és ilyenkor mindig két dologgal biztatom magam: ez a kötzelességem, és biztos lesz valami jó is ebbe a napban.
Hogy kinek mi a jó, az nézőpont kérdése, de abban biztos vagyok, hogy ha ezt a bejegyzést el tudod olvasni, mert egyrészt látsz, tudsz olvasni, tudod értelmezni a szöveget, van számítógéped, és interneted, meg gondolom még sok minden más is. Nem szeretnék számokkal dobálózni, de a világon több ezer embernek ez nincs meg.
Sőt. A világon több ezer ember megy háborúba, ahol bármikor meghalhat. Több ezer ember éhezik. Több ezer ember halálos beteg. Több ezer embernek semmije sincs. És mi még azon szomorkodunk, hogy ismét egy unalmas nap vár ránk.
Egyáltalán, mitől lesz unalmas egy nap? Mindig ugyanaz történik Veletek? Tudjátok, mi fog a következő percben történni? Nem hiszem.
Szerintem, a mindennapok szépsége, a váratlan dolgokban rejlik. Hogy sosem tudhatod, mi következik, és csak abban lehetsz biztos, hogy valamiért fontos, valamiért épp akkor épp annak kellett történnie. Minden nap teljesen más, és minden nap történik legalább egy jó dolog. Nem kell nagy dolgokra gondolni, jó lehet például egy beszélgetés, egy kis olvasás, valami finom étel, valami szép dolog amit látsz, egy találkozás, vagy éppen az, hogy kisütött a nap. Vagy az, hogy alkotsz valamit, ami örömet szerez neked. Apró dolgok ezek, de ha figyelsz ezekre, akkor sokkal több lesz a kedved nekikezdeni bárminek.
Ha rám hallgatsz, naplót írsz. Naplót, amibe minden bejegyzésed végén felírod, ami aznap történt Veled, és szokatlan volt, illetve, örömmel töltött el. Én ezt napi mosoly címmel különítem el a bejegyzésemtől. Csak ajánlani tudom ezt, nekem bevált. :)
Remélem, nyitott szemmel jártok majd a világban, és boldogok lesztek. :)
Diane Charity Hope

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése